MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
ABD, Kiev Büyükelçiliği’ni kapattı: “Rusya her an saldırabilir”
- Hayati Karagöz
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
ABD'nin Kiev Büyükelçiliği, güvenlik tehdidi nedeniyle kapatıldı. ABD tarafı, Rusya'nın bugün Ukrayna'ya büyük bir hava…
Messenger Görüntülü Görüşmeleri için Birçok İyileştirme Duyuruldu
- Hayati Karagöz
- 25 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Meta, Messenger uygulamasıyla görüntülü veya sesli arama yapan kullanıcıları için sunduğu en son güncelleme ile…
İstanbul’da 74 kaçak göçmen yakalandı
- Hayati Karagöz
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, ülkede düzensiz göçmen durumunda bulunan…